5 tips om je keuken te restylen

De interieurtrends veranderen continue, daardoor is het mogelijk dat je keuken er na een aantal jaar nogal gedateerd uitziet. Om nou een nieuwe keuken aan te schaffen, als hij nog in goede staat is, zou zonde zijn. Je zou kunnen kiezen om je keuken te restylen. Met enkele slimme tips, zorg je ervoor dat je keuken weer helemaal up-to-date is en bij de nieuwste trends past.

1. De spatwand in de keuken restylen

De spatwand is een van de eerste dingen waar je oog opvalt als je een keuken bekijkt. Oude tegeltjes kunnen al snel een overjarige indruk geven. Vervang de oude tegeltjes voor een hippe variant, of verwijder de tegeltjes en geef je spatwand een gaaf kleurtje. Maar op het moment zie je ook veel zwart terug in de keukens, maak het geheel iets speelser door voor krijtverf te kiezen. Een nieuwe spatwand kan niet ontbreken tijdens het keuken restylen.

2. Voeg nieuwe accessoires toe

Nieuwe accessoires kunnen al wonderen doen voor het restylen van de keuken. Vervang de oubollige snijplanken voor hippe, houten varianten. Koop opvallende peper- en zoutmolens en hang wat verse kruiden op. Zelfs nieuwe handdoekjes en zeeppompjes kunnen al wonderen doen. Je keuken krijgt meteen een totaal nieuwe look.

3. De keukenkastjes kun je ook restylen

De keukenkastjes voorzien van een nieuw kleurtje is een simpele en goedkope manier om je keuken te restylen . Als je de kastjes verven teveel werk vindt, dan kun je ook plakfolie gebruiken om de kastjes een restyling te geven óf verander simpelweg de handvaten, een simpele maar effectieve oplossing.

4. Nieuwe verlichting met het keuken restylen doet wonderen

Heb je al jaren dezelfde hanglampen boven het aanrecht en dezelfde plafondlamp boven de tafel hangen? Kies dan eens voor nieuwe verlichting! Ga voor totaal andere verlichting zoals spotjes, een vloerlamp of kies juist een mooie hanglamp. De verlichting in een ruimte bepaalt voor een groot deel de sfeer. Kies dus verlichting die bij de ruimte past. En die TL balken hoeven echt niet meer.

5. Wandplanken in plaats van wandkasten

Als je voor wandplanken gaat in plaats van voor wandkasten, oogt de kamer ruimer en luxueuzer. Rangschik je mooiste wijnglazen en borden voor een fantastisch resultaat. schaf te gekke voorraadpotten aan en stel ook deze tentoon op de wandplanken. Ga voor wandplanken van hetzelfde materiaal en/of dezelfde kleur als je keuken zodat het mooi één geheel wordt of juist voor een contrast, zolang het maar één geheel blijft. Het restylen van jouw keuken word een succes!

Ben je enthousiast geworden? Kijk ook eens bij de woonkeuken restyling van de interieurstylist van Mooie Boel, klik hier.