Met Pasen mag de ontbijt of brunch tafel er gerust lekker feestelijk uitzien. Hoe fijn is het om te eten aan een mooi gedekte tafel. Met deze tips maak je een super mooie paastafel met de mooiste paasdecoratie en heb je de heerlijke lentesfeer in huis voor een geslaagd weekend met Pasen.

Ik heb 5 tips voor jou voor een de perfect gedekte paastafel

Tip 1: Bepaal vooraf welke kleuren je wil gebruiken. Kies kleuren die bij elkaar passen en die bij het moment passen.

Ik noem een paar voorbeeldjes:

 • Goud met wit en je kunt dit ook heel mooi combineren met natuurlijke materialen zoals raffia en rotan.
 • Pastelkleuren, mooie lieflijke zachte tinten, ze passen allemaal goed bij elkaar, je ziet ze terug in de natuur en zijn perfect te combineren met groen, het groen van vers gras en nieuwe blaadjes.
 • Natuurlijke neutrale tinten, kleuren van riet, raffia en rotan, perfect te combineren met crème en beige.
 • Zwart wit, hoe Scandinavisch wil je het hebben?

Scandinavische paastafel

Tip 2: Bloemen! Heerlijke vers ruikende bloemen vormen de basis van een mooie tafeldecoratie. Laat je creativiteit er op los! En lukt dat niet, no problem, ik geef je hier nog een aantal voorbeelden.

 • Een aantal kleine vaasjes, niet te weinig, met losse bloemetjes.
 • Maak een tafelstuk en plaats die in het midden van de tafel. Je kunt bijvoorbeeld vanaf nu eierschalen gaan sparen, en op zoek naar een mooie niet al te dikke tak maar wel eentje waar je wat op kan lijmen. Met binddraad maak je daar bloesemtakken en bloemen aan vast en de eierschaaltjes plak erop vast met een lijmpistool.
 • Je kunt boven de tafel bloemen hangen bijvoorbeeld met een tafelklem.
 • Zet eventueel een paar mooie paastakken op de tafel, of in de buurt van de tafel.

Heb je al inspiratie?

Tip 3: Ook in de lente is het nog steeds gezellig om kaarsen te branden. Het maakt het allemaal net iets gezelliger. Ik noem hieronder een aantal voorbeeldjes:

 • Vul lege wijnflessen, wel die doorzichtige, met water en stop daar een takje in van eucalyptus of buxus palmtakjes. Een kaars erop en je hebt een super toffe kandelaar.
 • Plaats theelichten in oude weckpotjes of die potjes waar babyvoeding in heeft gezeten.
 • Kandelaars in de kleuren die je als basis had uitgekozen of in een neutrale kleur.

Tip 4: Voor dat alles op tafel komt leggen we het allermooiste tafelkleed erop wat je hebt en gebruik je het allermooiste servies, welke kleur jouw servies ook is, houd hier ook rekening mee met de keuze van kleur gebruik. Of koop gewoon eens een nieuw servies. En dan nog even al het bestek op poetsen en dan ben je bijna klaar. Laten we de servetten niet vergeten, echte linnen servetten zijn natuurlijk prachtig maar papieren servetten zijn ook super tof, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Met een gezellig touwtje maak je er een klein leuk pakketje van met een takje eucalyptus, bloemetje of een paaseitje erin.

Met deze link krijg je op al mooiste woonaccessoires 10% korting bij fonQ.nl. Mooie Boel toch?

Bijna klaar….

Tip 5: En als laatste, ze mogen echt niet ontbreken, de paaseitjes!! Ze zijn er in allerlei kleuren, maten en vormen. Ik persoonlijk hou van een eitje met noten erin, heerlijk!! Dat het allemaal maar lekker smaakt en ik wens jou een vrolijk Pasen!

Kijk anders ook eventjes bij mijn blog hoe je het voorjaar in huis kunt halen.

Ben je toe aan een nieuw servies met alles erop en eraan? En vindt je het moeilijk om te kiezen? Twijfel je? Ik kan jou helpen. Neem vrijblijvend contact met mij op.