Bovenstaande toilet kan wel een toilet make-over gebruiken. Hoewel het toilet een kleine ruimte is, biedt dit juist de perfecte gelegenheid om een uitgesproken styling statement te maken. Wat je misschien in een grote of grotere ruimte niet zomaar durft te doen, kan juist in een kleine ruimte goed uit pakken. Met deze tips en inspiratie krijg jij een mooie toilet make-over.

Wat doen we met de wanden?

Vaak wordt het toilet betegeld, het is niet alleen hygiënisch, maar ook ideaal te combineren. Je kunt voor basic wit kiezen voor een frisse uitstraling. Maar waarom niet voor iets anders? Er zijn zijn genoeg ideeën. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de de onderkant van de wand te betegelen. Je kunt dan zo vaak je maar wilt afwisselen met een kleurtje, bijvoorbeeld zwart, olijfgroen of diepblauw. Kiezen voor een vrolijk of juist klassiek behang is ook mogelijk. Wil je meer een wat stoerder of basic tintje op de pot? Je kunt de wanden ook laten behandelen met een speciale betonlook, een echte toilet make-over, je toilet krijgt de uitstraling met een onafgewerkte, vlakke betonnen muur, het is verkrijgbaar in verschillende grijstinten. De naden zijn niet meer zichtbaar en met vele kleuren en accessoires te combineren.

De accessoires

Sfeer creeren doe je met fonQ.nl – Geef je huis wat fonQ” rel=”sponsored nofollow”>wasbakje of fonteintje op het toilet. Je hebt fonteintjes met een klein onderkastje, dat is meteen lekker praktisch, je kunt er de wc-rollen en gastendoekjes in opbergen.

Maar accessoires zijn er ook in de vorm van toiletrolhouders, plankjes voor fotolijsten, opbergers en spiegels.

De vloer

In combinatie met strakke, witte tegels is een donkere vloer erg mooi. Kies bijvoorbeeld voor tegels in antracietkleur. Wil jij juist uitpakken met je vloer? Vloertegels zijn er in alle soorten en maten: vierkant, rond, effen of met een dessin. In een ruimte met veel rechte lijnen is het leuk voor een tegel te kiezen met ronde vormen, zoals een honingraat. Dat is nog eens een toilet make-over! Gebruik maken van verschillende kleuren kan trouwens prima, zolang één van die kleuren maar terugkomt in de tint van de wand. Op deze manier kun je zelfs met een druk patroon de rust bewaren en heb je een echte toilet make-over.

Het toilet

Behalve de looks, moet een toiletruimte ook gemakkelijk schoon te houden zijn en dat begint bij het toilet zelf. Niets zo vervelend als vuil wat zich ophoopt onder de lastig te bereiken spoelrand. Maar ook heel vervelend de sporen in de pot. Iedere dag ff een spoelbeurt, ff met de borstel na de grote beurt en klaar is Kees.

En nu jij…

Heb je een idee? Of ben je “over geinspireerd” geraakt? Ik kan jou helpen met ideetjes voor jou mini toilet make-over, maar ook in combinatie met de hal. Ik kan een flitsadvies geven voor de hal en de wc. Ik geef jou tips betreft kleurgebruik, materialen, accessoires en sfeer. Niet alleen voor de hal en het toilet maar ook voor andere ruimtes in jou huis.