Nog eventjes en het grote kerstfeest staat weer voor de deur, voor iedereen anders dan andere jaren. Hopen dat het eenmalig is en dat we volgend jaar weer als vanouds kerst kunnen vieren, voor nu zullen we het er mee moeten doen. Laten we kijken naar wat wel kan en daar met z’n allen van genieten, dit zijn mijn tips om kerst in jouw huis te halen. 

Nu we zoveel thuis zijn, beginnen veel mensen al vroeg met de kerstversiering in en om het huis. Heel gezellig, overal al die lichtjes en versierde bomen. 

De dinerkaars is terug van weggeweest

Ik zie vele leuke trends in de winkels, er is voor iedere stijl en smaak wel wat te krijgen. Wat mij al maanden opvalt is de comeback van de dinerkaarsen, in alle kleuren en maten verkrijgbaar en al die super gave kandelaars die daar bij horen, een dinerkaars hoort natuurlijk wel in een toffe kandelaar te staan.

Lekker lang buiten, dus decoreer het mooi

Ik heb hele toffe kussens gespot, posters met herten en rendieren, haal het natuurlijk gevoel in huis of bijvoorbeeld onder de overkapping. Hoe gezellig is het wel niet om lekker bij de open haard buiten te gaan zitten met een heerlijke kop dampende warme chocolade melk. 

Dé kerstkleur rood combineer ik naturel

Rood is weer terug of eigenlijk beter gezegd, het is er nog steeds, rode glitter sterren, rode ballen, rood witte ballen. Allemaal leuk te combineren met wit en zilver en met natuurlijke materialen, zoals dennenappels, dennentakken, eucalyptus en ander kerstgroen. Ook heel leuk te combineren met de Scandinavische stijl, mocht je die in huis hebben natuurlijk.  

Gezellig naturel mag. Pas een combi van naturel kleurige en bruine tinten kerstversiering en heel veel kerstgroen toe. Wat zal je huis heerlijk ruiken! Gebruik voor deze look naturel- en bruinkleurige ballen, en kies ballen van natuurlijke materialen en glas. Combineer deze naturel look met lekker veel kerstgroen, zoals dennentakken, wilde tijm, eucalyptus takken, pinus en ander kerstgroen. Zie hieronder een voorbeeld hoe je naturellook kerst in huis haalt. Ik spotte deze bij #intratuin. Maak het na. Het is niet moeilijk.

Bron: https://inspiratie.intratuin.nl/kersttrends/

Donkere kleuren zijn ook helemaal een hit dit jaar, net als de trend in het interieur, is ook zwart en donker blauw niet meer weg te denken. Zwarte ballen en zwarte kerstdecoratie gecombineerd met goud of met aardse kleuren (bruin, olijf groen) of heel donker blauw, kun je uitstekend combineren met andere kleuren, met goud bijvoorbeeld maar ook andere tinten blauw in combinatie met grijs.  


Mijn tips voor jou, maak het kerst-knus

Het is ieder jaar weer een uitdaging om een trendy kerstsfeertje te creëren met materialen die je al hebt aangevuld met nieuwe spulletjes. Ik geef je graag een aantal tips die je hopelijk een beetje op weg helpen. En heb je vragen, mail of comment me in m’n social media op facebook en instagram. Ik antwoord je graag!

Voeg de hashtag #mooieboel toe aan jouw post op Instagram, Pinterest of Facebook en ik deel jouw foto met natuurlijk mijn reactie erbij.


Tip 1: Kies één hoofdkleur en voeg steunkleur toe

Het maakt niet uit of je nu juist voor veel kleur gaat of het rustiger wenst. Er is een basisregel in stylist land die jij goed direct kunt toepassen. Bepaal vooraf de kleur, bepaal 1 of maximaal 2 hoofdkleuren, dit zijn de kleuren die je het meeste gebruikt en voeg daaraan dan één of meerdere steunkleuren toe. En hou jezelf daar ook aan. Dat geeft rust in de ruimte waar de kerstversiering komt.

Bijvoorbeeld rood is de hoofdkleur, met steunkleuren zilver en wit. 

Tip 2: Zo pas je kerstverlichting toe

Gebruik zoveel mogelijk dezelfde kleur verlichting in de bomen, muurdecoratie, tafeldecoratie enz. Het geeft rust en eenheid in de ruimte. Enne…. die bewegende lichtjes zullen we die bewaren voor in de disco? 

Tip 3: Gek mag, maar niet té gek

Overdaad schaadt! Hou het een beetje binnen de perken, en als je over de top gaat zorg dan voor één geheel, waarmee ik bedoel dat je jezelf aan één stijl en kleurcombinatie vasthoudt.

Tip 4: Maak een kerstboom optuig plan

De kerstboom, altijd een feestje omdat de boom op te tuigen. Denk van te voren heel goed na wat je er in gaat hangen, zijn het alleen ballen? Of ook andere decoraties? Komen die mooie kunstwerken van de kids er ook in? Of maak je daar een aparte boom voor? Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt, want, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, als alles mooi op elkaar aansluit breng je rust en evenwicht in heel de sfeer. En als je eenmaal weet wat je wilt, en alle decoratie is in huis en van zolder af, begin dan eerst met de lampjes, voordat je de lampjes in de boom gaat doen, check dan eerst eventjes of de kerstverlichting nog werkt. 

Tip 5: Hier vindt je inspiratie voor je kerstdecoraties

Je kunt vooraf inspiratie vinden op bijvoorbeeld Pinterest, maak moodboards aan met kerst, kerstboom, kerst deco, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo weet je tegen de tijd dat je de boom gaat zetten en het huis in kerst sfeer gaat brengen wat je wilt en hoe je het wilt hebben. Laat je creatieve geest zijn gang gaan. En mocht het niet lukken, een berichtje naar  hallo@eenmooieboel.nl en ik help je graag op weg. 

Ook in de tuincentra, winkels, bloemenwinkels kun je enorm veel inspiratie opdoen. Het is altijd een feestje om een bezoek te brengen aan de kerstafdelingen in deze tijd van het jaar.

Tip 6: De kerstkrans blijft een hit, maar we pimpen hem wel op

We kennen hem allemaal wel, de kerstkrans. Maak eens een mooie krans voor aan de deur, de trend van nu is een krans voor twee derde opmaken aan een metalen ring. Gebruik hiervoor wat fijner kerstgroen, niet te grof. Wil je toch een wat grovere kerstkrans, gebruik dan een dikkere krans van riet. Maak het groen vast met krammetjes en binddraad of gebruik je lijmpistool. Een mooie lint in de stijl van jouw kerstversiering erom heen en klaar is Kees. Mooie Boel! En ben je niet handig, creatief of even geen tijd, laat er eentje maken of koop er gewoon eentje. 

Bron: Tuinseizoen.com

Veel succes met je kerst decoraties. Laat je me zien wat je hebt gemaakt? #mooieboel