Kerst en oud en nieuw zijn achter ons, de kerstboom is eruit en de kerstspullen zijn weer terug opgeborgen. En nu? Is het bij jullie dan ook altijd zo kaal in huis? Ik vind het dan soms ook weleens echt kil. Maar waarom zouden we de winter niet gewoon nog even vast houden in huis? Het is voorlopig nog wel donker in de avond. Laten we dan heerlijk genieten met een kop warme thee op de bank, lekker onder een dekentje. Maar hoe houden we dat winter gevoel nog even in het interieur zonder dat het een kerstsfeer is? Dat is niet zo moeilijk, en ik ga jou hieronder advies geven om de winterse sfeer in je interieur toe te passen. 

 

Prachtig kaars licht

Laten we beginnen met kaarsen, en nu hoor ik je denken, ja maar ik heb een hond met lange staart,  wij hebben een kat in huis en kleine kids. No probleem, voor ieder probleem is er een oplossing. Plaats kaarsen op veilige plaatsen in het zicht. En steek ze al gezellig bij het schemeren aan. Plaats kaarsen op de schouw, op de salon tafel, op de eettafel, op bijzettafeltjes of in het venster. Ik weet zeker dat er al een gezellig sfeertje ontstaat. Kaarsen zijn er in allerlei soorten en maten, dinerkaarsen, stompkaarsen en theelichten. Verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, dus altijd wel een kleur die bij jouw interieur past. En mocht je nu bang zijn dat de boel in de hens vliegt? Schaf dan led-kaarsen aan, echt een uitkomst, de meeste zijn of op batterijen of oplaadbaar, met een timer of met afstandsbediening en verkrijgbaar in diverse kleuren. Heel veilig en goed in combinatie met huisdieren en de grijpgrage kids te gebruiken.

Vroeger kwamen er alleen maar kaarsen op tafel als er een feestje was of met de feestdagen, nu kun je gelukkig het hele jaar door kaarsen krijgen. Lekker sfeervol!! Mooie Boel!!

 

kaarsen in scandinavisch winter interieur

 

Van bank naar eyecatcher

Dan gaan we naar de bank, ik vind de bank een eyecatcher in huis en als je die in een winterse sfeer brengt, dan oogt jouw interieur al meteen cosy en warm. Maar hoe dan? Gebruik zachte materialen voor je plaids en dekentjes om jezelf in te verstoppen. Heerlijke fluffy kussens die op elkaar afgestemd zijn met warme zachte stoffen. Je kunt denken aan fluweel, velours, nep bont, fleece, wol en ribfluweel.

Kijk eens wat ik heb gespot

In één van mijn favoriete online winkels: Station7. Met stoere, betaalbare banken zoals deze hoekbank ‘Fokker’ hieronder.

 

 

Stoffen banken kopen dat doet je hier>
landelijk en warm winter interieur


Natuurlijke materialen

Wat ook een warme winterse sfeer brengt in jouw interieur zijn natuurlijke materialen, schapenvellen, de takken van geweidragers (wist je dat die er één keer per jaar afvallen en dan weer aangroeien?), dennenappels en takken. Je kunt daarmee leuke hoekjes of groepjes creëren op tafel, bijzettafel, op de schouw of in het venster.


Efficiënte sfeerverlichting in huis

Sfeerverlichting doet ook erg veel, jouw interieur kan nog zo gezellig en knus zijn maar als je de TL balken aan zet dan is voelt het koud en kil aan. Zorg voor een warme kleur verlichting in het interieur, het geeft je een gevoel van warmte en geborgenheid, en dat hebben we wel nodig in de winter. Je kunt tegenwoordig alle verlichting vervangen voor smartlampen, zodat je alle verlichting met een appje op elkaar af kan stemmen. Ik heb het zelf ook gedaan, ik heb alle lampen vervangen voor smart led verlichting, en kan nu de verlichting regelen met een app. De kleur kan helemaal aan sfeer aangepast worden, per lamp maar ook per groep en je kunt een timer gebruiken. Ik ben er heel blij mee en het is nu mooi en gezellig verlicht in huis.

Met deze tips kun jij vast wel een mooi winters interieur bij jou in huis creëren, mocht je er niet aan uit komen en wil je graag in de winter een winters gezellig interieur in huis dan kom ik graag bij je langs om te stylen. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Maken we er een Mooie Winterse Boel van!

vtwonen.nl