Weet jij welke interieurstijl het best bij jou past?

We hebben het dan over een stijl die bij jou past en niet over hoe jij je interieur nu hebt, wellicht in de toekomst wel zodra je weet wat echt bij jou past.

Nu ik interieurstylist ben, krijg ik vaak de vraag welke interieurstijl ik gebruik in mijn opdrachten en welke stijl ik in mijn interieur heb. Ik zal jullie meteen even uit de droom helpen, ik heb geen vaste stijl en in ons interieur is niet echt één stijl te benoemen maar een mix van een aantal stijlen, maar wel passend bij elkaar.

Ik heb geen vaste stijl

Wij hebben landelijke items in huis, maar ook Scandinavisch, retro, industrieel, klassiek, vintage en eigentijds. Dus als ik iets leuks zie voor in huis, en ik vindt dat het wel staat en past en ik heb er een goed gevoel bij, dan is het goed. Het moet natuurlijk geen allegaartje worden, maar daar waak ik wel voor. Ik vind het juist leuk om her en der wat hoekjes te maken met een bepaalde stijl. Lekker vaak veranderen en aanpassen. Heerlijk!!

Welke stijl heeft jouw interieur?

De komende tijd ga ik bloggen over diverse stijlen en trends. Ik leg jou uit welke trends er momenteel zijn en welke interieurstijlen er zijn. Er zit namelijk een verschil in.

Je hebt interieurtrends en interieurstijlen

Een interieurtrend is tijdelijk, de trends komen en gaan, wat vandaag een trend is, is morgen weer uit, dat is met kleding, schoenen en make-up, maar ook met het interieur.

Een interieurtrend hoeft ook niet perse zich te uiten in decoratie of meubels maar kan ook een levenswijze zijn. Je hebt nu de jungletrend maar het is nu ook heel trendy om zoveel vegan in huis te hebben of duurzaam, de laatste zal geen trend zijn over een tijdje maar het nieuwe normaal.

Je ziet bijvoorbeeld ook het gevolg van de coronacrisis terug in de trends, dat zie je vooral in de kleuren en materialen.

Veel aardekleuren, flexa heeft zijn kleur van het jaar er op aangepast, Brave Ground is een kleur met een warme, aardse toon.

Werelds, de bruine tinten passen perfect bij de wereldse trend, het Boheemse, het Scandinavische, accessoires uit Azië en Afrika.

Lichte houtsoorten, we zien steeds meer lichte houtsoorten, zoals bamboe, licht eiken hout, lichte MDF en licht acacia hout. Licht houten lambrisering of plafond. Ook webbing zien we veel terug in diverse interieurs.

Teddyzacht, luxe stoffen als velvet, velours en fluweel zijn al eventjes een trend, 2021 doet er nog een schepje bovenop, teddystof. Stoelen, kussens, plaids of andere accessoires. Deze aaibare stoffen passen dan ook weer bij de aardse tinten.

Duurzaam, alhoewel ik dit geen trend vindt omdat dit blijvend zal zijn, is het voor nu wel een trend. Het zijn producten die op een duurzame manier gemaakt zijn en een lage impact hebben op het milieu. Het kunnen producten zijn van gerecycled materiaal en producten die na gebruik weer volledig gerecycled kunnen worden. Wil je zelf ook recyclen? Ga dan eens langs bij de kringloop.

afbeelding van circulaire gordijnen die passen in een duurzame wereld
Gordijnen gemaakt van afval @house of happiness

Een interieurstijl is niet tijdelijk, het is een benaming voor een manier van doen. Een interieurstijl is een manier om je huis in te richten, de samenstelling van de meubels, het materiaalgebruik en het kleurgebruik.

Vanuit de basis heb je klassiek, modern en landelijk. Daaronder vallen heel veel stijlen. Deze ga ik mijn volgende blogs uitleggen. Je kunt alvast een kijkje nemen bij mijn blog over hoe dat ik, jouw droominterieur kan realiseren.

Op mijn Pinterest pagina heb ik een berg aan inspiratie voor je klaar staan, laat je inspireren.

Kom je er niet meer aan uit met je interieur, neem gerust contact met mij op zodat ik jou kan helpen. Je mag mij gerust een mailtje sturen met jou woonvraag op hallo@eenmooieboel.nl