Waarom is Mooie Boel, Mooie Boel?

Als kind zijnde was ik altijd al bezig om mijn kamer leuk in te richten. Is ook niet vreemd want het is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader is een hele handige timmerman, wat hij ziet kan hij maken en mijn moeder was heel creatief en was ook altijd bezig om het in huis gezellig te maken. Regelmatig creëerde zij nieuwe hoekjes in huis die dan bijvoorbeeld naar gelang het seizoen gestyled waren. Als mijn moeder dan iets leuks zag en het was van hout te maken dan gaf ze mijn vader de opdracht om dat te maken en op een gegeven moment ging ik dat ook doen.

Mijn vader heeft ooit een hemelbed voor mij gemaakt, en mijn moeder het hemeltje, bijpassende gordijnen, behang en dekbedovertrek, helemaal bij elkaar gestyled, ik was er toen heel blij mee. Na een aantal jaren kreeg ik een nieuwe kamer en hoefde ik het hemelbed niet meer terug te zien op die kamer. Ik wilde een witte kamer, vierkant, met niet te veel poespas en wat het belangrijkste was, losse meubels erin zodat ik mijn kamer het liefst iedere week kon veranderen.

Toen is de liefde voor interieurstyling begonnen.

Met de Ikea gids ging ik aan de slag. Bijna iedere week werd er geschoven met het buro, bed, slaapbank, stoelen en tafeltje. Mijn moeder hoorde dat beneden altijd goed want ik sliep boven onze woonkeuken, waar zij meestal te vinden was. En dan dacht ze bij zichzelf “daar gaat ze weer, hoe tref ik het nu weer aan?

De jaren verstreken, ik ging op mezelf en daar ging het door, in een iets mindere mate, want er moest gewoon gewerkt worden. Maar ook regelmatig heel het huis op zijn kop om maar weer alles te veranderen. Heerlijk!! En een lol dat ik dan had!!

Mijn vriend zei: ‘Ga doen wat dichter bij je hart ligt. Het boek dicht. Start nieuw.’

Inmiddels 2 jaar geleden kwam ik door ziekte thuis te zitten, ik ging weer mondjesmaat aan het werk maar merkte aan mezelf dat het genoeg was, alhoewel ik het altijd reuze naar mijn zin had op mijn werk, was ‘het’ er niet meer. Het boek was vol, ik heb hem dichtgeslagen en ben gaan bedenken wat ik dan wel wilde. Mijn vriend zei, ga iets doen wat dicht bij jouw hart ligt, iets wat je echt leuk vindt. Ik ben gaan nadenken en ik dacht interieur dat is echt iets voor mij. Maar ja hoe dan? Waar begin ik?

Starten door te DOEN!

Ik had het gevonden, ik ga weer naar school, ik ga interieurstylist doen. Heb mezelf ingeschreven en binnen 2 weken zat ik al op school.

Nu een jaar later ben ik interieurstylist, heb mijn eigen bedrijf opgezet en kan het nieuwe avontuur beginnen. Ik heb er enorm veel zin in.

Mijn bedrijf heet Mooie Boel. Welkom!

De naam is een verwijzing naar mijn vader, die zei altijd, als hij ergens was en hij vond het mooi, “soow da’s een mooi boeltje”.

Deze is voor jou pa.