Histor kleur van 2022

Ieder jaar na de zomer maken de grote verffabrikanten hun kleurkeuze voor het komende jaar bekend. En de thema’s zijn gebaseerd op de trendvoorspellingen die op een ander moment al hebben plaats gevonden. Ze worden o.a. bepaald door invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld de impact van Corona. De Histor kleur van 2022 is pas geleden gepresenteerd, deze kleur wil ik nu met jullie delen.

Nieuwe kleurenpaletten

Niet alleen de Histor kleur van 2022 maar ook komt Histor met drie nieuwe kleurenpaletten die aansluiten bij de huidige tijdsgeest, een tijd waarin wij van ons huis weer een warme harmonieuze plek willen maken. De drie paletten hebben elk de kleur Olive Sprig als basis. Benieuwd naar de paletten? Bekijk hier Introspective, Inspired en Invaluable.

De Histor kleur van 2022:

Olive Sprig

Flexibele grijsgroen

Olive Sprig is een flexibele grijsgroen die staat voor groei en veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor organische levendigheid. De Histor kleur van 2022 Olive Sprig is een elegante, praktische en veelzijdige kleur. Door zijn veelzijdigheid is hij goed te combineren met andere kleuren.

Natuur naar interieur

Authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. We zijn er meer dan ooit aan toe na alle lockdown’s en beperkingen. En dit gaan we terug zien in de interieurtrends. Doordat het leven zich veelal afspeelde in huis zijn we meer dan ooit toe aan kleur in het interieur, we willen graag dichtbij de natuur staan en willen de natuur ook graag in huis halen. Het subtiele groen gaat goed samen met natuurlijke materialen, authentieke elementen en meubels met gebogen vormen.

Hoop

De kleur Olive Sprig verwijst naar de olijftak. Want de olijftak is symbool voor Vrede, Harmonie en Hoop. Doordat de Histor kleur van 2022 een natuurlijke kleur is, straalt het positiviteit uit. Iets wat wij nodig hebben in deze tijden.

Bron: Histor

Kleur mag weer

De Histor kleur van 2022 Olive Spring staat prachtig met houttinten en messing in bijvoorbeeld de keuken. Het is ook goed toe te passen op de slaapkamer, de kleur straalt rust uit. Deze kleur is op vele manieren te combineren. Kleur mag weer!

Van gedurft tot rustgevend en van dynamisch tot ingetogen. Volgens Histor zorgt Olive Spring en de drie inspiratie paletten voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur.

Bron: Histor

Kleurrijke woontrends

Volgens de trend zijn we de strakke en neutrale paletten voor nu wel beu en daarom zijn we toe aan kleur in huis, en op deze manier krijgen de nieuwe kleurrijke woontrends steeds meer vorm. Ook met de opkomst van het leren op afstand en met de opkomst van het thuiswerken word de inrichting thuis ook anders.

Meer privacy

Waar het voorheen open moest zijn, zijn we nu op zoek naar ruimtes met privacy. Je kunt met het schilderen van een vlak op de wand, muurtje of hoek al een ruimte creëren op een simpele en betaalbare manier. Hierdoor kun je jouw werk en privé gescheiden houden en transformeer je de ruimte al met een beetje kleur zoals de Histor kleur van 2022.

De drie verschillende kleurentrends

Tips van de stylist

1 Experimenteer met contrast, ten eerste durf te experimenteren, en ga voor een combinatie van een donkere tint of kleur met een lichtere.

2 Speel met texturen, combineer eens glimmend met mat, groot met klein, zacht met hard. Je kunt verschillende combinaties maken, het kan niet gek genoeg. Maar let wel op het kleurgebruik.

3 Combineer toon-op-toon, kijk maar naar de mooie kleurpaletten, je kunt vele kleuren met elkaar combineren, licht met licht, zo krijg een frisse look in huis, donker met donker krijgt de inrichting al een hele andere sfeer.

En wat vind je van deze kleur?

Ik persoonlijk vind de Histor kleur van 2022 prachtig, een mooie overgang van de neutrale kleuren naar meer kleur in het interieur, en persoonlijk ben ik erg weg van zulke groentinten, ik wordt hier heel blij van.

Mocht je met een interieur probleem zitten en heb je vragen? Neem gerust contact met Mooie Boel op via deze contactgegevens, Floor de interieurstylist neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Groet,

Floor

Bron: Histor