Woonkeuken restyling

De zeer gezellige woonkeuken van deze dame was nodig toe een echte restyling. Er waren wel een aantal voorwaarden en sommige elementen zijn gewoon gebleven. Een super leuke uitdaging dus.

Hieronder noem ik haar wensen op voor de woonkeuken restyling:

  • Een andere vloer
  • De eettafel mag vervangen worden maar is nog goed.
  • Daarentegen moeten de eetkamerstoelen vervangen worden.
  • Er moet ruimte blijven voor minimaal 6 personen.
  • De keuken moet een gezellige plek blijven voor borrels, dinertjes, hobby’s en vergaderingen.
  • Goede verlichting boven de tafel.
  • Andere tegels boven de aanrecht, of een ander idee.
  • Een aantal elementen in de keuken zitten nog goed in de verf, die kleur blijft.
  • De keuken opstelling blijft ook, zo ook het uiterlijk van de keuken.

Ik ben begonnen met een moodboard voor de woonkeuken restyling van de klant te maken en daarna ben ik voor de klant aan de slag gegaan met het interieurplan voor haar woonkeuken restyling.

woonkeuken restyling interieuradvies voor en na moodboard

Voor de vloer is gekozen voor een stoere pvc in betonlook , de vloer is over de bestaande tegelvloer gelegd nadat de vloer is geëgaliseerd. De wanden zijn allemaal behandeld met een mooie warme teint, het houtwerk van de lambrisering, ramen en kozijnen zaten nog goed in de verf waardoor dit behouden is gebleven, maar het past perfect in het plaatje van de woonkeuken restyling.

woonkeuken restyling interieuradvies voor en na

De tegels aan de achterzijde van de keuken zijn vervangen voor stucwerk, de wand heeft nu een mooie frisse groene tint die perfect bij de houtlook van de keuken past.

De tafel mocht blijven mits ze een andere mooie of leuke zou vinden, tot op heden niet gevonden, tenslotte de tafel voldoet prima en er is plaats voor minimaal 6 personen. De eetkamerstoelen zijn wel vervangen, de eetkamerstoelen die dicht waren tot de grond zijn veranderd in super gave luchtige stoelen, waardoor de woonkeuken groter oogt.

De verlichting kon ook wel een flinke update gebruiken, en vooral meer licht op tafel was de wens. De verlichting hoort er natuurlijk ook bij tijdens een woonkeuken restyling.

woonkeuken restyling interieuradvies voor en na

Tenslotte wilde de klant graag op de één of andere manier haar zeilboot in de keuken zien. We kwamen snel tot het idee om de boot op de muur te projecteren. Dit hebben we gedaan doormiddel van fotobehang.

woonkeuken restyling interieuradvies voor en na

Alles heb ik in een plan verwerkt, met inspiratie én in 3D, zodat de klant een goed beeld kreeg van hoe het er uiteindelijk uit zou komen te zien.

woonkeuken restyling interieuradvies in 3D

Kijk ook eens bij het interieurplan van een woonkamer en keuken-verbouwing.