Tweeling op komst? Lees snel mijn tips

Is er een tweeling op komst? Misschien ben je wel geschrokken? En vraag je jezelf af wat je nu allemaal wel niet moet doen? Bijna alles dubbel aanschaffen. Een grotere babykamer dan je in de planning had, of net anders ingericht zodat je toch nog ruimte hebt voor twee kleine mensjes.

Een tweeling brengt een grote verandering met zich mee. Hieronder geef ik je een aantal tips om van de babykamer een mooi paleisje te maken voor de nieuwe bewoners.

Tip 1: Maak een plekje waar je met beide kindjes kunt zitten

Een stoel in de babykamer is fijn. Met twee baby’tjes op één stoel is misschien een beetje onhandig, maak daarom een plekje waar je comfortabel zit en waar je beide baby’tjes vast kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan een loveseat of een daybed met lekker veel kussens waar je tegen kan leunen.

Tip 2: Maak een symmetrische opstelling.

Zorg dat de bedjes hetzelfde staan en dat alles in evenwicht is. Het zorgt voor balans, rust en het maakt van de kamer één geheel. Het hoeft niet saai te worden, met subtiele decoratie maak je het af. Je hebt dan wel twee bedjes nodig, maar één commode is genoeg want je kunt ze niet allebei tegelijk verschonen.

Tip 3: Zorg voor voldoende opbergruimte

Aan een kleine standaard commode heb je niet genoeg, denk bijvoorbeeld aan het dubbele aantal luiers, rompertjes, spuugdoekjes en kleding. Zorg daarom dat je een grote commode hebt staan waar alles in opgeborgen kan worden. Je zou bijvoorbeeld ook nog een kledingkast kunnen plaatsen of deze super handige ladekast van fonQ. Ideaal voor al die spullen.

Tip 4: Behoud rust in de kamer

Je zult misschien al wel bezig zijn met een lijst te maken met wat je allemaal aan wilt schaffen. Ik wil je als tip meegeven koop de lakentjes, dekentjes, slaapzakjes e.d allemaal in dezelfde stijl. Hiermee bedoel ik design, figuurtje, kleur of van dezelfde serie. Zo behoud je rust in de kamer. En die heb je nu wel nodig.

Tip 5: Regel dingen aan huis

En deze tip is voor het gemak van mama en papa. Pak de rust die je pakken kunt. De kapper, masseur, schoonheidsspecialiste, de boodschappen, pedicure maar ook de visite kan allemaal thuis. Nodig lekker vaak mensen bij je thuis uit om te eten en borrelen. Zo kom je toch nog onder de mensen en het bespaard je een hoop moeite met oppas en dergelijke. Regel alles zo veel mogelijk aan huis, maar spreek met jezelf af dat je op vaste dagen wel het huis uit gaat, anders kom je nooit buiten natuurlijk.

Tip 6: Zet 2 boxen neer

Als je er ruimte voor hebt, zet dan twee boxen neer. Als een tweeling samen in een box zit dan is dat geen veilige plek. Ze kunnen elkaar namelijk pijn doen en elkaar in de haren zitten. Als ze beide een eigen box hebben creëren ze ook beide een eigen identiteit omdat ze een plekje hebben voor zichzelf met hun eigen speelgoed.

Kijk ook op mijn Pinterest voor nog veel meer inspiratie voor de mooiste tweelingkamers.

Ik snap dat je door alle inspiratie over-geïnspireerd raakt, je mag mij altijd inschakelen om jullie te adviseren voor de mooiste kamer voor de tweeling die op komst is. Ik kan voor jullie een kamer ontwerpen, we bespreken de kleurencombinaties, meubels en accessoires. Zo krijg jullie de gewenste babykamer zonder dat jullie er zelf veel voor moeten doen, want laat het stylen maar aan mij over.

Lees ook eventjes mijn blog “jouw droom interieur”, wie wil dat nou niet?

Leave a Reply