Misschien vraag jij jezelf af, een kleurenplan of kleuradvies wat is daar de bedoeling van? Dat snap ik, en als je eventjes de tijd wilt nemen om dit te lezen, dan leg ik het je uit. Je zult daarna zeggen, ja inderdaad, dat is erg handig. Althans dat hoop ik….

Even een uitleg

Een kleurenplan of kleuradvies, kort gezegd, is een plan waarin de hoofdkleuren en bijkleuren komen te staan, hoe je ze kunt gebruiken, waar je ze kunt gebruiken, inspiratie en tips en uitgewerkte 3D impressies. Dat doet trouwens niet iedereen, ik wel, want ik vind het belangrijk dat je kunt zien hoe het resultaat uiteindelijk gaat worden.

Eerst even een babbeltje maken

Als een klant mij vraagt om een kleurenplan te maken dan ga ik eerst het gesprek aan. En ik wil graag de ruimte zien waar het kleurenplan voor nodig is. Tijdens het gesprek stel ik een aantal vragen die betrekking hebben op de wensen van mijn klant. Met mijn kleurenwaaiers, stalen en kleurenmap ga ik aan de slag. Ik houd bijvoorbeeld rekening met de lichtinval en wat dat doet met een kleur.

En dan met de plattegrond aan de slag

Ik vertrek met de plattegrond die ik graag ontvang en ga in mijn studio aan de slag. Er wordt dan gespeeld met kleuren, welke tinten ik ga gebruiken en kijk hoe de kleuren op elkaar reageren of elkaar juist versterken. Dat werk ik uit in het plan, je ontvangt van mij de kleurcodes en de kleursamples, ideetjes, impressies en tips. Dan ga ik de plattegrond in 3D tekenen en ga met de gekozen kleuren aan de slag. In het kleurenplan komen een aantal 3D impressies te staan, hiermee kun je een heel goed beeld krijgen hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Ondertussen is er nog een contact moment, via de telefoon of ik kom gezellig even langs. Mochten er dan nog vragen zijn of een kleur moet aangepast worden dat kan dan allemaal nog.

Ik werk trouwens met alle verfmerken, heb je een voorkeur geef dat ook gewoon aan. Dan houd ik daar rekening mee. Ik ben onafhankelijk, daarom kan ik werken met ieder merk dat ik maar wil. Heb je liever een duurzame verf, dan houd ik daar rekening mee. Heb je een klein budget? Ook daar kan ik rekening mee houden.

U vraagt, ik ontwerp!

Daarna werk ik het helemaal uit en ontvang je van mij een plan op papier, mooi ingebonden in een mapje, waar je nog heel lang plezier van hebt, je kunt dan aan de slag wanneer het jou uit komt met kleuren die helemaal bij jouw interieur passen, aangepast op jouw wensen en dromen.

Ik was een tijdje geleden bij een klant, die vroeg om een kleurenplan, was heel leuk, zij wilde alleen maar kleuren van Farrow & Ball, omdat ze zo mooi met het licht spelen en hun kleuren zijn zeer intensief. Gelukkig werk ik veel met Farrow & Ball, ik heb inmiddels een map met grote kleurstalen zodat de kleuren nog beter te zien zijn. Het kleurenplan is inmiddels gemaakt, ze waren er erg blij mee en het gaf hun een goed inzicht hoe ze de kleur het best kunnen gebruiken.

Tijdens het eerste gesprek sprak mijn klant de wens uit om de wanden te lambriseren, het leek haar heel erg tof. En dat is het ook. Maar je zult zien op de volgende foto’s dat het echt heel anders kan.

De ruimte heeft de vorm van een U, ik heb de klant nu deze manier geadviseerd. Door de volledige breedte van deze muur helemaal te schilderen betrek je de hoek bij de hele woonkamer. De woonkamer lijkt breder en het smallere diepe gedeelte van de woonkamer lijkt minder diep.

De klant was heel erg blij om te zien dat dit een betere oplossing is. Als ik dit niet in 3D had gezet voor haar, dan had ze waarschijnlijk een lambrisering gemaakt.

Wat vind jij ervan? Heb jij ook moeite met het kiezen van een kleur? Durf je niet zo goed? Zou je er graag hulp bij hebben? Ik kan jou helpen, en alles gaat in goed overleg.

Heb je weleens gehoord van een interieurplanner? Nee? Dat klopt, want het bestond nog niet, lees het volgende artikel “waarom je gebruik moet maken van een interieurplanner” en ik heb het, en het werkt superrrr!!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, kijk dan op mijn pinterest, voor nog meer veel meer tips en ideetjes.