Lees hier de tips voor de babykamer inrichting

Als je net zwanger bent is het leuk om bezig te zijn met de babykamer inrichting, het staat tenslotte ook op je to-do-list. Omdat er in deze periode al erg veel op je afkomt, en iedereen goed bedoelde adviezen heeft, zet ik voor jou de boel op een rijtje wat je nou echt nodig hebt voor de babykamer.

Gebruik je een wieg of ledikant voor de babykamer inrichting?

Wordt het een wieg? Of een ledikant? Waarom een wieg? en waarom meteen een ledikant? Ik zal je een eindje op weg helpen met de inrichting van jouw babykamer.

Gaan we voor een wieg?

Een wieg is kleiner dan een ledikant en die gebruik je korter. Een wieg is alleen geschikt voor de eerste maanden. Je kunt hem, door zijn afmeting, makkelijker op de ouderlijke slaapkamer plaatsen, zodat jou kindje de eerste nachten nog fijn bij jou op de kamer kan slapen. Vaak gaat een wiegje de familie door en gaat van generatie op generatie. Een hele leuke gewoonte.

De keuze van Floor:

In dit lieve kamertje staat een wieg.

Of gaan we voor een ledikant?

Een ledikant is groter, je gebruikt hem veel langer dan een wieg en daardoor gaat je babykamer inrichting ook wat langer mee. Je kunt er tot zeker het vijfde levensjaar mee vooruit. Ledikanten zijn ook wat duurder in aanschaf maar je doet er ook langer mee. Let wel op dat de bodem verstelbaar is, dat is meestal ook, als je kindje ineens een klimmer blijkt te zijn ben je blij met het feit dat de bodem lager gezet kan worden. Bij de aankoop van een matras en beddengoed verwijs ik je naar de consumentenbond voor een goed advies.

De keuze van Floor:

In dit lieve kamertje staat een ledikant.

Veiligheid voorop

Let wel even op of het ledikant en het wiegje aan de laatste eisen voldoet. Klik hier voor meer informatie betreft de veiligheid en eisen die gesteld worden aan babybedjes, ledikanten en wiegjes.

Hemeltje

Bij de babykamer inrichting kun je er ook voor kiezen om een hemeltje of klamboe te gebruiken bij het wiegje en de ledikant, het maakt de sfeer wat intiemer rondom het bed en jouw baby slaapt in een betoverend paradijs. Het geeft de baby een veilig en geborgen gevoel. Ze zijn er in vele kleuren en maten.

De keuze van Floor:

Commode

Ook onmisbaar bij de babykamer inrichting, een commode. Een niet al te hoge kast met lades kan ook dienen als commode. Zorg dat de hoogte voor jou goed is. Je staat nogal erg vaak aan dit kastje, wassen, aankleden, ueen plank boven de commode, handig om kleertjes alvast klaar te hangen en spulletjes op te zetten die je snel bij de hand wil hebben.

Tip van mij! Zorg dat je met je voeten onder de commode kunt, dan kun je nog dichterbij staan en hoef jij je rug niet al te veel te belasten.

Floortje

Ga eens voor duurzaam

Je hoeft niet perse een nieuwe commode aan te schaffen voor de babykamer inrichting maar je kunt ook bij de kringloop eens kijken of op marktplaats. Geef meubels een tweede of mss wel derde kans, zo draag je je steentje bij aan een betere wereld waar jou kindje op gaat groeien.

Kledingkast

Naast een commode en ledikant, heb je ook een kledingkast nodig bij de babykamer inrichting. Je zult versteld staan hoeveel je nodig zult hebben voor zo’n klein mensje. Mijn moeder zei altijd “je kunt nooit genoeg opbergruimte hebben”, en dan dacht ik altijd, daar heb je ze weer met haar opbergruimte, nou ik kom er op terug, je kunt echt nooit genoeg opbergruimte hebben in huis. We dwalen af…… dus een fijne kast waar je veel in kan opbergen zou fijn zijn.

Fijne stoel voor de babykamer inrichting

Wat dacht je van een heerlijke stoel waar je fijn in kan zitten met je kleintje, om een flesje te geven of de borst, of even te knuffelen na het badderen, ik kan nog heel veel redenen opnoemen, maar je weet vast wat ik bedoel.

Het is nu aan jou

Heb je al zin om de babykamer in te richten? Kan ik jou helpen? Zit je met een indelingsprobleem? Of vind je het moeilijk om een kleurkeuze te maken? Druk op onderstaande knop en ik kom je helpen!

Kijk op mijn Pinterest voor nog veel meer inspiratie en kom je er niet aan uit? Hulp is onderweg!! Stuur mij een berichtje en ik kom je helpen! Met behulp van een flitsadvies kom je al een heel eind.

Leave a Reply