Deze klant gaf mij de opdracht om van haar keuken een woonkeuken te maken waar gekookt, gegeten , gelezen, gerelaxt en geborreld kan worden.

De muren zijn al in een perfecte kleur en materiaal, dus daar kan ik prima mee werken. Die blijven onveranderd, maar natuurlijk heb ik nog wel een leuk idee om het extra pit te geven. Daarover hieronder meer 😉

De indeling van de keuken is al perfect, de nieuwe keuken voldoet hier ook aan en de materialen van de keukens en de hele keuken area ga ik een geheel maken. Ik mocht van de opdrachtgever m’n ideeën toepassen hoe ik het het beste vindt. Zo’n leuke uitdaging!

Van schets naar woonkeuken

Om de juiste sfeer en designs visueel te maken heb ik moodboards gemaakt en gepresenteerd. Hieronder heb je een idee wat ik voor haar gemaakt heb. Wat ik altijd fijn vind, is dat de persoonlijkheid van de klant verwerkt wordt in het interieur. Het zorgt ervoor dat het als een warme jas is en direct een fijne plek wordt. De hobby’s buitensport zoals zeilen en wintersport met matching kleuren zijn dus te zien.

Ze was meteen al enthousiast na het zien van het sfeerboard en het moodboard. Zo fijn dat we op dezelfde lijn zitten qua kleurgebruik en sfeer. Dus dat gaat helemaal goed komen. De verbouwing is in gang gezet, en inmiddels komt er al resultaat. Binnenkort deel ik in dit bericht meer foto’s.

Nieuwe keukenvloer en wanden

De keukenvloer gaat vervangen worden, er liggen nu witte tegels die niet meer van deze tijd zijn, die worden vervangen voor een mooie warme vloer. Op de muur waar de lange eettafel voor 6 personen aan grenst, komt een enorme muursticker met een afbeelding van haar zeilboot. De sfeer wordt dan ook meteen bepaald.

Warme kleuren in de keuken

Het interieur heb ik qua kleur aangepast op de nieuwe look. Ik heb gebruik gemaakt van een warme cognac, een warme kleur olijfgroen en natuurlijke of natuurlijk ogende materialen zoals leder en hout. De muur achter het keukenblok was betegeld met witte vierkanten tegeltjes, die zijn vervangen voor een gestucte muur, die wordt geverfd in een subtiele groene tint, hierdoor komt de houtlook van de keuken nog beter tot zijn recht.

Keuken in de maak

De keuken is nu in de verbouwing maar zodra hij klaar is zal ik hier de foto’s delen. Wordt vervolgt dus.