Het voorjaar is voorbij en de zomer is inmiddels al begonnen, tijd om het terras of de overkapping is gezellig in zomerse sferen te brengen, maar ook binnen in huis natuurlijk. Het is in ons kikkerlandje helaas niet altijd mooi weer. Hoog tijd om de zomer naar jouw huis te halen.

Is jouw zomer huis al klaar?

In dit blog geef ik jou 5 tips voor een zomerse sfeer in huis.

Tip 1 Vazen met bloemen

In de winter branden we veel kaarsen, zeker omdat het dan zo gezellig vroeg donker is, maar als de dagen langer zijn dan gaan de meeste kaarsen de kast in en komen de vazen in allerlei soorten en maten uit de kast tevoorschijn. Groepeer ze bij elkaar en vul ze met verse bloemetjes, of zet in een grote vaas een veldboeket.

Verschillende vaasjes met mooie gekleurde bloemetjes.

Tip 2 Iets anders aan de muur

Handig om zo her en der wat vaste haakjes en plankjes te hebben, zo kun je met de seizoenen mee decoreren. Zo hang ik iedere keer iets anders op en kan ik telkens weer iets anders op de fotoplanken zetten, dat hoeven natuurlijk niet alleen maar foto’s te zijn, ook kleine vaasjes of andere spulletjes is natuurlijk kei leuk.

Tip 3 Een ander vloerkleed

Het is nou niet echt voor de hand liggend, maar met een ander vloerkleed creëer je meteen een totaal andere sfeer in huis. Misschien heb je een vloerkleed liggen die best wel aanwezig is in huis, schaf dan voor de zomerse maanden eens een compleet ander vloerkleed aan. Het doet wonderen voor jouw interieur.

Tip 4 Rotan in jouw zomer huis

Rotan stoelen, bankjes en tafeltjes daar krijg ik nou echt een zomer huis gevoel van. Het is alsof je buiten op het terras zit. Dat is meteen ook het voordeel van rotan meubels want ze zijn super licht en makkelijk verplaatsbaar. Dus tijdens die bbq met al je vrienden heb je in een hand omdraai al je rotan meubels naar buiten. En maak van rotan een lekker daybed, kun je in de warme uurtjes even een klein tukje doen.

Dit bed is gemaakt van hout, een matras en lekker veel kussens. Zóó heerlijk een daybed.

Tip 5 Lekker veel groen in huis

Haal planten in huis, het geeft meteen zo’n lekker tropisch sfeertje, niet met één plantje natuurlijk maar een flinke hoop en creëer er een leuk hoekje mee. Bijvoorbeeld op een leuk vintage kastje, karretje of in combinatie met een krukje. Gegarandeerd een zomerse look in huis.

Laat de zomer maar komen, hier krijg je toch een echt zomer gevoel van?

Dit waren mijn tips om de zomer in huis te halen.

Wist je dat Floor, de interieurstylist van Mooie Boel ook bij jou langs kan komen om jouw huis in zomerse sferen te brengen? Makkelijk toch? Hoef jij het niet zelf te doen. En hoef jij er ook niet te veel over na te denken. Vraag gerust naar de voorwaarden. Klik hier om naar de contact pagina te gaan. Tevens kun je op de Pinterest- pagina van Mooie Boel nog heel veel inspiratie vinden.