Restyling van de keuken en woonkamer

Bij een heel gezellig stel mocht ik meedenken met de restyling van de keuken en de woonkamer. Ze waren wel toe aan iets nieuws, een frisse wind door het huis. Nou dat hebben ze geweten. In dit blog ga ik meer vertellen over het project wat ik pas geleden heb afgerond.

We beginnen met een gezellige intake, alle onderwerpen kwamen aan bod, ze wisten heel goed wat ze niet willen en een beetje wat ze wel willen maar door een overvloed aan inspiratie waren ze het een beetje kwijt en vonden het moeilijk om keuzes te maken en ze vonden het moeilijk om hun beide smaken in één interieur samen te laten komen. Daar kwam mijn creatieve helpende hand de hoek om. Ik heb hen geholpen om de juiste keuzes te maken voor de keuken en de woonkamer.

We zijn tijdens het eerste gesprek begonnen met het spel “Stijl Bepalen”, op een erg leuke manier kwam ik achter hun smaken, ik zeg altijd, het spel waar niemand verliest en iedereen wint. Samen met de bewoners heb ik een vragenlijst doorgenomen en ben ik aan de slag gegaan voor de restyling van de keuken en de woonkamer.

Na dit gezellige gesprek heb ik een moodboard voor hun gemaakt, die viel meteen in de smaak. Ze wilden een stoer warm gezellig rustig sfeervol interieur met hout, chroom, natuurlijke kleuren en planten. Een nieuwe keuken met meer licht en veel opbergruimte.

Daarna ben ik voor hun het interieurplan gaan maken, tussendoor hebben we nog een contact momentje gehad tevens ook via de app, voor kleine vragen. Om een goed beeld te krijgen heb ik voor de bewoners alles in 3D gezet. Als alles in 3D staat kunnen de klanten alles goed zien en hebben ze een goed beeld waar alles komt qua kleur, meubels, verlichting en accessoires in de keuken en woonkamer. Hieronder laat ik aan de hand van een paar afbeeldingen zien wat ik heb gedaan. Dit is niet het volledige plan.

Ik ben voor hun aan de slag gegaan met de indeling, ze wilden heel graag een andere indeling. In overleg met hun hebben we voor optie 4 gekozen. De eettafel voor de openslaande deuren naar de tuin en de zitbank staat nu in een knusse hoek.

Dit is een gedeelte van het kleurenplan, de kleurnummers erbij, inspiratie en de materialen die we gebruiken erbij vermeld.

meubelplan

In dit gedeelte van het interieurplan staat het meubeladvies, de bewoners hebben er voor gekozen om een aantal items terug te laten komen in hun nieuwe interieur, die heb ik allemaal meegenomen in het plan.

lichtplan

Voor de verlichting willen de bewoners ook een oplossing, de armaturen die ze nu in huis hadden waren verouderd en niet meer van deze tijd. Dit is een gedeelte van het lichtplan. Ik gebruik iedere keer de 3d plattegrond, die komt keer op keer terug in het plan, de klant krijgt dan de juiste indruk.

Als kers op de taart heb ik alles ook nog gerenderd in 3D, dat betekend dat het net echt is, alsof het een foto is van wat het gaat worden. Ik weet uit ervaring dat mijn klanten hier erg blij mee zijn, vooral als je jezelf moeilijk kunt inleven hoe het gaat worden.

Inmiddels is het hele plan van de keuken en woonkamer is opgeleverd, de bewoners waren er erg blij mee, ze nemen het plan overal mee naartoe, bij het meubelshoppen, naar de showroom voor de keuken en de woonkamer en ook voor de kleuren en materialen. Ook nadat het opgeleverd is sta ik de klanten bij voor raad en daad. Mocht je gaan shoppen voor bijvoorbeeld meubilair kun je mij altijd een appje sturen met een vraag of advies. Bovendien kan ik ook met je mee gaan om te shoppen.

Tevens kun je ook voor een flitsadvies bij mij terecht, een heel snel interieuradvies, je kunt meteen aan de slag met al mijn tips en adviezen. Klik hier om te kijken wat dat inhoud.

Voor nog meer inspiratie kun je terecht op mijn Pinterest pagina. Klik hier om daar eens een kijkje te nemen.