Wil je alles weten over die ene specifieke stijl? Ik neem in dit blog elke stijl door. Ik geef een korte uitleg en laat het moodboard van deze stijl zien, dus ben je ben jij opzoek naar de stijl voor in jouw huis lees snel verder.

Winter warm interior moodboard

Hoe houden we dat winter gevoel nog even in het interieur zonder dat het een kerstsfeer is? Dat is niet zo moeilijk, en ik ga jou advies geven om de winterse sfeer in je interieur toe te passen.

Laten we beginnen met kaarsen. Plaats kaarsen op de schouw, op de salon tafel, op de eettafel, op bijzettafels of in het venster. Ik weet zeker dat er al een gezellige sfeer ontstaat.

Om de bank ook in een winterse sfeer te brengen kan je gebruik maken van zachte materialen voor je plaids en dekentjes, heerlijke fluffy kussens die op elkaar afgestemd zijn met warme zachte stoffen.

Voor nog meer winterse sfeer kan je denken aan natuurlijke materialen, zoals schapenvellen, de takken van geweidragers, dennenappels en takken. Je kunt hiermee leuke hoekjes of groepjes creëren op tafel, bijzettafel op de schouw of in het venster.

In het moodboard hierboven komt de warme winterse sfeer helemaal terug.

Bohemian Interior moodboard

Botanisch naturel

Wat is nou eigenlijk een interieur met een boho sfeertje? Die vraag zal menig mens zich wel eens stellen denk ik. Ik zal het in deze blog aan je uitleggen. Ik zal het kort houden!

Waar komt het boho stijl vandaan?

Een interieur met een boho stijl komt voort uit bohemien, wat betekend een vrij gevochten levensstijl, vaak in het gezelschap van gelijk gestemde mensen en met weinig permanente banden. Het is de oorspronkelijke betekenis voor een inwoner van Bohemen, het westelijk deel van Tsjechië. In het frans zegt men bohémien. En daar is de betekenis ontstaan. De in Frankrijk aanwezige Roma  beweerden uit Bohemen afkomstig te zijn.

Het werd een nieuwe traditionele levenshouding voor stedelingen, die waren in veronderstelling dat de Roma een onbezorgd leven leidde en dat gingen de stedelingen imiteren. De bohémien vond de burgerlijke levenswijze maar niets en trok zich terug in een geïsoleerde sfeer aan de rand van de samenleving. Hij leidde een ongeregeld leven, los van het conventionele zoals het huwelijk en vaak omringd door zielsverwanten. 

Dus kort samengevat een bohémien leidde een leven buiten het “gewone”, het was de onbekende, de reizende, de rondtrekkende vreemdeling die spullen mee nam op zijn pad, die koos voor de vrije liefde, soberheid of zelfs vrijwillig gekozen armoede en hielden zich veel met kunst bezig. 

Daarom ziet een interieur met een boho stijl eruit alsof er veel gereisd wordt, het oogt alsof er veel souvenirs zijn, het bevat veel kunst wat terug te zien is in de meubelen en de accessoires. De kleding is gebaseerd op de klederdracht van de Roma, met typische details zoals veel haakwerk, franjes en kralen.

Hoe ziet er een interieur uit met een Boho stijl?

Het draait vooral om de aankleding, een wandkleed van macramé, een grafisch tapijt, rotan manden en textiel met franjes en kralen. Wat betreft de meubels nemen we een poef, die is echt onmisbaar, een rieten fauteuil of stoel. Maak het af met souvenirs van eigen gemaakte reizen, zo maak je het persoonlijk, je kunt dan denken aan een muziekinstrument meegenomen uit het buitenland, een rotan mand, een wandkleed. 

In de moodboards  komt het allemaal terug, ik heb een Bohemian natural moodboard gemaakt en een Bohemian color moodboard gemaakt. 

Bohemian color moodboard

Mocht je interesse hebben in een moodboard voor jou interieur?  Neem vrijblijvend contact met mij op, ik maak hem helemaal op jou smaak en wensen gericht. Dan maken we er een Mooie Boel van!


Afbeeldingen credits: Poster store, scorpios mykonos, pinterest, only lonely home, decoración facilismo, relay shop, action, magazinplus, madam stoltz, Loods5, Trendatelier, quellejoy, basichus.com, gardenology.com, bobedre.dk, missjettle, gardenprof.org, resimlerin.tumblr