Meer dan 50% van de werknemers in Nederland die nu thuiswerken verwacht ook na de coronacrisis thuis te blijven werken. Het is daarom erg belangrijk om thuis een fijne thuiswerkplek te creëren, maar weet jij waar je begint?

Ik kan voor jou een efficiënte maar ook een mooie werkplek ontwerpen, die daarmee prima aansluit bij je totale interieur. En daarvoor is het opgeven van hele kamers écht niet nodig. Want met mijn handige ideetjes, kan het ook bijvoorbeeld een handige toevoeging in een ruimte zijn. Wel zo slim toch?

Uiteraard kan ik ook van een grotere ruimte een complete thuiswerkplek voor jou maken en ontwerpen, helemaal aangepast op jouw werk en jouw wensen. Lekker thuis werken in jouw eigen vertrouwde omgeving en helemaal aangepast aan jouw wensen, sfeer en stijl. Dat is een mooie boel! 

imac werkplek flex


Handige tips die je nu zelf al kunt toepassen

1. Maak je werkplek ergonomisch & zorg voor bergruimte

Het kan erg verleidelijk zijn om thuis op de bank met je laptop neer te ploffen maar is niet goed voor je rug en nek en productief wordt je er ook niet van. Hou het professioneel en ga op een plek zitten waar je zo goed mogelijk zit en je het beste kunt concentreren. Zorg dat de tafel waar je aan zit leeg is en zorg dat je bureau opgeruimd is. Dit draagt bij aan jouw productiviteit en het leidt niet af.

Wat dacht je van dit onwijs gave bureau van Germania Oslo. Een ruim werkblad met opbergruimte, lekker al je spulletjes bij de hand.

fonQ.nl

2. Kies het juiste plekje

Kies een werkplek zorgvuldig uit, ideaal zou het zijn als je in een rustige omgeving kan werken waar je niet gestoord wordt. Het beste is om een aparte ruimte in te richten als thuiskantoor, heb je geen extra ruimte over dan kun je dat ook combineren met een logeerkamer of bijvoorbeeld de inloopkast. Er zijn heel veel mogelijkheden meer dan je denkt, ik denk graag met je mee.

3. Opgeruimd hoofd en bureau

Zorg voor een opgeruimd huis en zeker de ruimte waar je werkt. De boel lekker organizen zorgt voor rust in jouw hoofd, waardoor je jezelf beter kunt concentreren. VTWonen heeft een hele gave ladekast, met 12 lades en een echte industriele look. Echt heel tof!

4. Geef je ogen mooi licht

De verlichting bij jou thuiswerkplek is ook heel belangrijk, is goed voor je ogen en concentratie. Beter nog, zorg voor een gave lamp, het oog wil ook wat. Een hele toffe bureaulamp van Leitmotiv Hood bijvoorbeeld.

fonQ.nl

5. Laat jezelf aan jezelf zien en lach

Kijk af en toe is even in de spiegel, geef jezelf een grote glimlach. Kleed jezelf ook gewoon aan in plaats van een hele dag in een joggingbroek of pyjama rondhangen, en kom gewoon op het tijdstip dat je voor corona uit bed kwam, ook uit bed. Kijk even naar jezelf in een toffe spiegel van Zuiver en begin de dag met een lach.

ronde wandspiegel
FonQ: Zuiver ronde wandspiegel

6. Omring je met goeie lucht

Gun jezelf een heerlijk interieur parfum, omringd zijn door heerlijke geuren geeft je een goed gevoel, daardoor kun je jezelf beter concentreren op je werk en ben je productiever. Met een interieurparfum van Alessi ben je verzekerd van een heerlijke geurige ruimte.

7. Loop, sta, wissel af en repeat

Te lang in dezelfde houding zitten is slecht voor je lijf, probeer zitten en staan af te wisselen en ga minimaal een half uur per dag naar buiten.

staand werken

8. Vind je ritme. Wat is jouw ideale dagindeling?

Neem op tijd even een pauze, lees even een boek of een tijdschrift of loop even de tuin in. Een frisse neus halen doet echt wonderen om je daarna verder weer op het werk te richten. Werk ook op vaste tijden, zoals je normaal op kantoor werkt, probeer er niet te veel vanaf te wijken. Op mijn zoektocht naar de leukste items voor op jouw werkplek kwam ik ook nog een hele gave klok tegen. Beetje retro, beetje vintage en lekker eigentijds.

9. Omring jezelf met zuurstof

Investeer in groen, vele onderzoeken hebben aangetoond dat kamerplanten goed zijn voor een luchtzuiverende werking, verbeterde concentratie, planten verminderen stress en ze voorkomen moeheid.

groen en planten aan je bureau

10. Creëer je eigen sfeer

De ene zweert er bij de andere niet, muziek! Vele onder ons hebben graag muziek aan tijdens hun werk, dat is ook niet verwonderlijk, muziek op de achtergrond zorgt voor een creatieve stimulans. Maar zorg ervoor dat het geluid niet harder staat dan 70db, vergelijkbaar met een gesprek of iemand die piano speelt. Met de Marshall Acton Bluetooth Speaker kun je vanaf je telefoon met Bluetooth streamen. Een fijn geluidje en jouw werkplek krijgt meteen een retro vintage look met dit iconisch apparaat


Ik ontwerp je ideale thuiswerkplek.

op locatie voor zakelijke styling

Mocht je na al deze tips denken bij jezelf, leuk, ik wil wel een eigen werkplek thuis maar ik weet niet hoe ik dat aan moet pakken. Ik kan jou helpen. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, samen komen we er helemaal aan uit.


Meer tips op mijn socials

Lees nog veel meer tips en inspiratie op mijn pinterest. Volgen is fijn.